Tada! Mijn website, www.depitchcoach.nl is live! Het was wel een hele bevalling:

“Kun je even een video maken waarin je uitlegt wat je op de website wilt en waar je dat precies wilt hebben?” Aan de telefoon was mijn eerste webbouwer, die een prachtig template had aangeleverd met wel 30 verschillende fotogenieke opties. Aan de foto’s te zien specifiek bedoeld voor… een fashion website.

Mijn oprechte antwoord na wekenlang zuchten en uitstellen bleek te zijn: “Nee. Dat kan ik niet.

A. Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen om alle teksten te schrijven en foto’s te zoeken.

B. Laat staan dat ik dan weet waar alles moet staan en wat dan wel en niet gaat werken.

Toen ik dat verzuchtte tegen een andere ondernemer zei hij: “Webteksten moet je niet zelf willen schrijven. Dat kun je veel beter laten doen. Bel copywriter Jaap van Haastrecht eens.”

Als ik Van Haastrechts website bekijk, kan ik bijna niet geloven dat hij ook voor MKB-ers werkt. Hij heeft awards heeft gewonnen met grote campagnes voor de Marine, Heineken, Audi. Maar als ik hem bel, blijkt hij dat juist leuk te vinden. Eén interview en binnen een week zijn mijn teksten af. Slogans in de kopteksten, met paragrafen met details eronder. Zo gemaakt dat ook als je alleen de koppen snelt je exact de boodschap meekrijgt.  

Als ik laat doorschemeren dat ik een webbouwer zoekt die mij kan ontzorgen, introduceert hij mij zelfs bij webdeveloper Ivar Willemsen van Funky Fishbone. Die ondanks dat hij al voor maanden volgeboekt zit, toch in 3,5 week tijd een prachtige website om de tekst heen bouwt. Zonder dat ik vooraf van alles moet beslissen over dingen waar ik geen verstand van heb, zoals fonts, kleuren en widgets. Dit is waar ik als ondernemer naar snak. Dat ik mij kan concentreren op mijn vak (pitchcoachen) en anderen de gelegenheid geef zich op hun vak te concentreren.

Ik hoor graag wat jij van de website vindt. Ook als je er nog type- en andere fouten uithaalt die er ondanks zorgvuldig testen en lezen vast nog inzitten.

Ik ben in elk geval trots op Jaaps en Ivars werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën