29 april 2020. De communicatieadviseur van DOSCO, Annemiek Langius, belt op. “Defensie maakt vrijheidsvlogs voor #5mei. Elk Defensieonderdeel heeft tenminste één vlogger. Ik dacht: dat vind jij vast wel leuk.” Dat had ze goed gedacht, want een vlog is niets anders dan een pitch geven en dat vind ik als pitchcoach uiteraard geweldig. Een klein probleempje: ik heb van 30 april tot 5 mei vrij. Niet voor niets, want ik heb allerlei afspraken staan, o.a. voor mijn eigen bedrijf, dus niet afzegbaar.

“Ik dacht: we kunnen daar prima die prachtige speech voor gebruiken die je voor het Bevrijdingsrequiem van 2 mei had geschreven”. Enigszins gefrustreerd denk ik aan die speech. Die had ik 2 dagen voor de lock-down af. “Lekker op tijd”, dacht ik toen nog. Maar omdat het Bevrijdingsrequiem uiteindelijk niet doorging vanwege #Covid, bleek het meer “zonde van mijn tijd” .

“Maar die is 20 minuten, een tikje te lang voor een vlog,” zeg ik.

“Hij moet inderdaad terug naar 2,5 minuut. Zal ik dat voor je doen?”, vraagt ze. “Het is een kwestie van kill your darlings, dus jou gaat dat heel veel tijd kosten en ik kan het heel snel.” Kijk, dat is een communicatieadviseur die begrijpt hoe schrijven werkt!

Dus letterlijk tussen de bedrijven door heb ik (met veel hulp van haar) een vrijheidsvlog opgenomen. Dit is het resultaat:

Vrijheidsvlog

Op 4 mei herdenken we, op 5 mei vieren we onze vrijheid! Wat betekent vrijheid voor jou?? #vrijheidsvlog

Geplaatst door Defensie Ondersteuningscommando op Maandag 4 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën