Officieel komt Officier in Afghanistan pas komende dinsdag (op 15 mei) uit, maar vandaag kreeg ik de eerste tweets binnen van mensen hun boek bij bol.com hadden gereserveerd en ‘m vanochtend hadden ontvangen. De allereerste was:

@EKleinreesink tot nu toe vind ik hem zeer interessant, als je 1 keer begint met lezen blijf je wel door lezen! (@ArjanWoltersom)

Een heerlijk begin van het weekend!

Ik had donderdag al een telefoontje van mijn hoofdredacteur gehad dat hij het boek vers van de drukpers op zijn bureau had liggen en het direct op de post zou doen, dus ook ik ben mijn weekend begonnen met het lezen van Officier in Afghanistan. Wat een leuke ervaring: het was naar schatting de 354e keer dat ik het verhaal las, maar om het fysieke boek in handen te hebben is toch weer heel anders. De lay-out vond ik op het scherm al prachtig, maar is als je bladzijdes omslaat nog veel mooier.

Ondanks die 353 keer lezen en  alle redactierondes die eroverheen zijn gegaan, staat er uiteraard toch nog een fout in. Op pagina 162 heb ik het woord ‘kwartiertje’ ooit veranderd in ‘kwartier’, maar helaas alleen de ‘je’ eraf gehaald, dus nu staat er:

Een kwartiert later rinkelt de telefoon.

En ik denk dat de fotograaf van mijn biofoto op de achterkant niet erg gelukkig is met de wel heel erg zwart uitgevallen foto :). In het colofon wordt hij bedankt voor de foto op de achterzijde omslag, die er niet opstaat. Maar dat hoort er allemaal bij, daar heb je tweede drukken voor.

Van tevoren was ik gewaarschuwd dat een boek schrijven best wat tijd en moeite vergt. Nou, dat klopt.  In november 2009 ben ik door Meulenhoff benaderd met de vraag of ik een boek wilde schrijven over mijn ervaringen in Afghanistan. In april 2010 ben ik begonnen met schrijven en op 15 mei 2011 heb ik het manuscript ingeleverd. En dan nu, op 12 mei 2012 heb ik het eindproduct in mijn handen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat!

4 Responses to Officier in Afghanistan is (bijna) uit

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën