Toen ik het boekvoorstel schreef voor Officier in Afghanistan, was een van de doelgroepen “vrouwen die het leuk vinden om te lezen over andere vrouwen die interessante beroepen uitoefenen”. Ook de pr-afdeling van Meulenhoff verwachtte wel interesse van vrouwenmedia, in elk geval van Opzij, maar ook wel van de ‘normale’ vrouwenbladen als Viva, Marie-Claire en Vrouw. Maar onze verwachtingen bleken niet uit te komen. Zoals de In de Media pagina laat zien, waren het de algemene media die geinteresseerd waren en de defensie-pers, maar niet de vrouwenmedia.

Dat is sinds deze week echter veranderd, want Talk to Aletta, de site van Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, heeft een boekrecensie geschreven over Officier in Afghanistan. Uiteraard aandacht voor de vrouwelijke kant van het boek, maar ook voor waarom Officier in Afghanistan ook leuk is voor niet-defensie mensen:

[…] wat het betekent om vrouw in een mannenwereld te zijn bovendien ook nog eens uitgezonden naar een uiterst vrouwonvriendelijk land.
Haar boek biedt het een inkijkje in een wereld die voor burgers voor een groot deel vreemd is en zal blijven. Tegelijkertijd doet dit boek de lezer beseffen dat de militaire wereld uiteindelijk niet zo veel verschilt van de burgermaatschappij. Deze tegenstelling maakt het boek van Overste Kleinreesink interessant voor de leek.

Ben benieuw of dit het begin is van een nieuwe trend.

De hele recensie van Talk to Aletta is hier te lezen.

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën