Esmeralda Kleinreesink bij We missen een man © Harry de Jong“Welk verhaal is je nou bijgebleven?” vraagt journalist Coen Verbraak aan thrillerschrijver Charles den Tex tijdens de boekpresentatie van de veteranenbundel  We missen één man. Het is mijn tweede boekpresentatie in exact een week. Nu niet alleen, maar samen met vijftien andere collega-auteurs.

“Het verhaal over die autorit in Kabul,” zegt Den Tex.

Mijn hart maakt een sprongetje.

“Daarin wordt op een beklemmende manier duidelijk gemaakt hoe acuut de spanning kan zijn. Eén verkeerde beslissing, één overhaaste reactie, één moment van paniek en alles kan onherroepelijk uit de hand lopen. Die spanning, die ultieme behoefte aan controle, zet de auteur messcherp neer.”

Een van mijn collega-auteurs kijkt me aan. “Dat is jouw verhaal, hè?”

Ik knik, trots. De proloog van mijn boek Officier in Afghanistan is tevens het afsluitende hoofdstuk van de verhalenbundel “We missen één man” geworden.

Ik heb in de laatste weken sinds het uitkomen van Officier in Afghanistan al heel wat complimenten in ontvangst mogen nemen, maar dit is het summum: thrillerschrijver Charles den Tex die een verhaal van mijn hand spannend vindt!

Het duurt even voordat mijn trotse glimlach weer beschaafde, Nederlandse proporties heeft aangenomen.

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën