Het septembernummer van veteranenblad Checkpoint heeft een mooie recensie van Officier in Afghanistan opgenomen. Ze hebben het over ‘grappig verhalen en anekdotes’,  ‘uniek en soms kritisch’ en ‘humoristisch en vlot geschreven’. Daar ben ik uiteraard erg blij mee.

Defensiegeklaag

Wel jammer is dat er twee keer in de tekst wordt gesuggereerd dat ik in het boek klaag over de Nederlandse Defensie: ‘tevens geeft zij hiermee een signaal af dat er bij Defensie nog heel wat te verbeteren valt’  en even later ‘een uniek en soms kritisch inkijkje in de manier waarop de Nederlandse Defensieorganisatie werkt’.

NAVO-geklaag

Dat moet ik toch even rechtzetten. Dat doe ik namelijk niet in het boek. Ik zal niet ontkennen dat ik bij tijd en wijle klaag en kritische inkijkjes geef, maar dat doe ik over de NAVO bureaucratie, niet die van de Nederlandse Defensie. Ik zou niet durven. Zoals ook uit de eerste resultaten van mijn proefschriftonderzoek naar boeken van militaire schrijvers blijkt: negatieve plots worden vrijwel alleen geschreven door militairen die al uit dienst zijn (p=0,005) :)

De hele recensie is hier te lezen.

 

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën