Nederlandse blogs

Nu ik als zzp’er ook mijn eigen arbodeskundige ben, heb ik mezelf na 10 maanden steeds toenemende rugpijn een stabureau voorgeschreven. Niet alleen heeft het binnen twee weken mijn rugpijn opgelost (en vervangen door pijn in mijn kuiten en mijn voeten 😉). Het maakt ook dat ik online makkelijker met mijn lichaam praat. Staande zijn mijn handen vrijer en kan ik vrijer bewegen. Dat werkt niet alleen op ‘’gewone’ camera goed, maar ook op een laptop camera.  Mijn conclusie: een stabureau is niet alleen goed tegen rugpijn, maar ook een aanrader om jezelf online net dat tikje meer energie te geven.

Perfect online presenteren? Boek een gratis kennismakingsgesprek: https://calendly.com/pitchcoach/strategie-sessie

“Jouw zinnen werkten niet”, zegt Sanne Tengker teleurgesteld. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Maar ze waren zo mooi”.

Twee dagen eerder hebben we online samen een prachtige pitch geschreven. “Samen” betekent bij mij dat je als cliënt zelf schrijft. Want het moet jouw verhaal zijn. Met jouw woorden. 100% waargebeurd. Dan hoef je namelijk geen tijd te steken in het uit je hoofd leren van teksten. Dan hoef je niet te acteren  voor de camera of op het podium, maar kun je je eigen herinneringen activeren. En dan valt gelijk alles op zijn plaats: gezicht, handen, stem, zonder dat je daar moeite voor moet doen.

“Samen” betekent ook dat ik voorbeeldzinnen geef, van hoe je het zou kunnen verwoorden. En regelmatig riep Sanne:  “Zeg die nog eens, die is zo mooi”. Mijn reactie was altijd: “Dat zijn mijn woorden, niet de jouwe. Het moet 100% van jou worden.”

En nu, twee dagen na het schrijven van de pitch, kijken we naar de uitstekende concept pitchvideo die ze heeft opgenomen.

“Nou ik er een dag mee heb gestoeid, besef ik dat het inderdaad mijn verhaal moet zijn. Ik moest zelf even op mijn bek gaan”.

En zonder mijn zinnen, met haar woorden, is het is inderdaad een perfecte pitch geworden. Want in minder dan 2 minuten legt ze glashelder uit wat agile (=wendbaar) werken is. Kijk maar!

Kijk jij ook af en toe vol verbazing naar Facebook herinneringen die voorbij komen? Deze foto kwam bij mij voorbij. Twee jaar geleden stond ik als militair stand-up comedian met Javier Guzman op een podium in Afghanistan.

Nu ben ik militair af, zit in lock-down thuis en help andere mensen hun podium te nemen als De Pitchcoach. Bizar.

Wat was jouw slikmoment bij het langskomen van een Facebook herinnering?

Gratis pitchtraining? => www.depitchcoach.nl/webinar

“Een droomdebuut”, omschreef iemand het. Mijn eerste artikel voor communicatieplatform Frankwatching staat gelijk in de top 10 van de maand januari!  Ondanks dat het er pas op 27 januari op kwam, nu al 6.700 views voor het artikel over de speech van Aboutaleb en wat je van hem kunt leren.  

Het ging allemaal heel snel: ik werkte samen met Olaf Geysendorp aan een offerte. Hij vertelde me dat hij die week een artikel had geschreven over een enorme fout die hij had gemaakt (het top 3 artikel van januari). En dat hij tot zijn verbazing juist door dat artikel direct een opdracht had gekregen.

“Moet jij ook niet eens gaan schrijven voor Frankwatching?” zei hij. “Die stukken van jou over de speech van Rutte en de koning zijn perfect daarvoor”.

Dat vond de redactie van Frankwatching inderdaad ook. Vooral als ze direct de volgende dag na het geven van de speech geplaatst konden worden. Twee dagen later zag ik tijdens het ontbijt de speech van Aboutaleb op televisie. En om 14:00 uur stond mijn artikel op de site. Zo snel kan het gaan.

Wil jij net zo goed leren pitchen als Aboutaleb? Boek dan direct een kennismakingsgesprek op https://calendly.com/pitchcoach/strategie-sessie. Of volg de gratis webinar “De perfecte pitch methode” op https://depitchcoach.nl/webinar/.

Voor-en-na foto’s. Ik ben er dol op. Voor-en-na afvallen, verbouwing, schoonmaken. Het allerleukste vind ik mensen kijken.

Dus de “It takes one, to know one” campagne van de coaches van Afhangen.nu vind ik smullen. Eerst een foto van toen ze nog werkten in een hoog-risico-beroep en daarna van hoe ze er nu als coach uitzien. Inmiddels hebben al 34 van de 88 coaches meegedaan, dus ik vond het leuk om ze eens allemaal achter elkaar te zetten in een filmpje.

Vind jij toen-en-nu foto’s ook zo leuk?

Zoek jij een pitch- of presentatiecoach die jou als politie- of defensiemedewerker echt begrijpt? Boek dan direct een kennismakingsgesprek op https://calendly.com/pitchcoach/strategie-sessie. Of volg de gratis webinar “De perfecte pitch methode” op https://depitchcoach.nl/webinar/.

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën