Task Force Uruzgan

Amsterdam, 24 november 2009

Een blonde vrouw met een getoupeerd kapsel wijst met haar priemende vinger naar mij. “U gaat met mij mee,” zegt ze op een toon die geen tegenspraak duldt. Ze draait zich om en loopt met klakkende hakken door de gang, er zeker van dat ze  zal worden gevolgd.

Met een gezicht vol met make-up en mijn haar in een vers opgemaakte paardenstaart, sta ik tien minuten later in de fouilleerhouding. Een mij onbekende jongeman met duct tape in zijn mond zit met zijn handen in mijn uniformjasje.

Een vrouw met een clipboard reikt mij een groen vel papier aan met daarop in grote letters een stukje tekst. “Dit ga je direct voorlezen.”

Vreemd. Ik had veel associaties van hoe televisie werkt. Maar dat het wat weg zou hebben van een gijzeling…

Meer Officier in Afghanistan video’s zijn te vinden op het Officier in Afghanistan YouTube kanaal.

“Wil je ‘m ook signeren?” krijg ik vaak te horen als ik een boek verkoop. Ik vind dat zelf ook leuk: een boek met een handtekening en een persoonlijke tekst van de schrijver. Maar dan moet die schrijver wel in de buurt zijn, iets wat zelden voorkomt.

Vanaf vandaag is dat voor Officier in Afghanistan geen probleem meer. Iedereen die niet in de gelegenheid is om een signeersessie of lezing bij te wonen, maar wel graag een gesigneerd exemplaar wil voor zichzelf of als cadeau voor iemand anders, kan die vanaf vandaag op de website bestellen. Signeren is gratis, u betaalt de normale boekenprijs plus verzendkosten van €3,25.

Een gesigneerd exemplaar ontvangen gaat heel simpel. Ga naar het bestelformulier. Vul de adresgegevens in waar het boek naar toe moet samen met uw emailadres. Vul in voor wie het boek gesigneerd moet worden en een eventuele tekstsuggestie. Na drukken op de knop ‘bestel’, ontvangt u van mij een email met het bankrekeningnummer om de betaling over te maken. Na ontvangst van het geld op de rekening, signeer ik uw persoonlijke exemplaar en stuur het binnen een week op.

Ik signeer niet alleen Officier in Afghanistan, maar ook  andere boeken waaraan ik heb bijgedragen: Task Force Uruzgan en We missen een man. En zelfs de door mij ingesproken audioversie van Dochter van Isfahan van Anita Amirrezvani is gesigneerd te verkrijgen.

 

Task Force Uruzgan bij Pauw en Witteman“Heeft het veel moeite gekost om een uitgever te vinden voor je boek?” is de eerste vraag die veel mensen stellen als ze horen dat ik een boek heb geschreven. Het antwoord is “nee”, wat meestal verbazing wekt. De verbazing wordt groter als ik zeg dat ik nog geen letter op papier had op het moment dat ik het boekcontract tekende. En ik heb diverse monden letterlijk open zien vallen als ik uitlegde dat ik gevraagd ben om een boek te schrijven over mijn uitzendervaringen door Meulenhoff. Iedereen ‘weet’ toch dat je eerst een boek moet schrijven, daarmee bij heel veel uitgevers moet leuren, waarna hopelijk één ervan je een contract aanbiedt? Mis. Meulenhoff treft tussen alle ongevraagd toegezonden manuscripten maar één of twee manuscripten per jaar aan die de moeite van het publiceren waard zijn. De meeste auteurs worden gevraagd, of zoals dat in de uitgeverswereld heet ‘gescout’. “Hoe wordt je dan gescout?” is de onvermijdelijke vervolgvraag, die vaak wordt gesteld door een bedenkelijk kijkende vragensteller, die zelf halverwege een roman is, of een uitzenddagboek aan het bewerken is. De vraag hoe je gescout wordt kan ik niet beantwoorden, maar ik kan wel vertellen hoe ik ben gescout. Lees verder

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën