29 juli 2020: Te gast bij Angry Nerds

Vanavond ben ik vanaf 20:00 uur live te gast bij Angry Nerds. Angry Nerds is een Nederlandse podcast over technologie, privacy en security. Een vast panel bespreekt op geheel eigen wijze de laatste zaken uit het nieuws. Kritisch en met de nodige humor.

1 juni 2020: Interview Checkpoint

Veteranenblad Checkpoint belde me op omdat ze een serie interviews met militaire schrijvers hielden. Volgens de redacteur konden ze niet om mij heen: niet alleen had ik meerdere boeken geschreven over mijn uitzendervaring, maar kwam mijn proefschrift over boeken die militairen schrijven ook automatisch naar boven.  Leuk om te horen! Het is ook een mooi interview geworden.

22 april 2020: Interview Terdege

Terdege heeft een mooie interviewserie gemaakt met jonge veteranen. Met prachtige foto’s gemaakt in het Nationaal Militair Museum. Ik was een van die jonge veteranen.

5 december 2018: Touren met Javier Guzman

Javier Guzman gaat van 8-22 december met zijn Oudejaarsconference op Tour of Duty: hij gaat optreden in binnen- en buitenland voor militairen. Hij heeft mij gevraagd om als militair & stand-up comedian zijn militaire shows te openen. Dus ook ik ben de komende weken op 7 verschillende kazerne en luchtmachtbases te vinden.

26 juni 2017: Caforio Award

On Military Memoirs heeft de Caforio Award gewonnen! Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan het beste internationale, wetenschappelijke boek op het gebied van de krijgsmacht of civiel-militaire relaties. De jury vond het boek “innovatief, verfrissend, nieuw en baanbrekend” en raadde het aan aan “iedereen die wil weten hoe militairen hun uitzending echt beleven”. Woensdag 28 juni krijg ik ‘m uitgereikt op de ERGOMAS conferentie in Athene.

18 november 2016: TEDx talk video

Vandaag is de video van mijn TEDx talk War Changes Soldiers uitgekomen. Het gaat over hoe soldaten veranderen als ze van een uitzending terugkomen en vertelt zowel mijn persoonlijke als mijn wetenschappelijke verhaal hierover.

7 november 2016: nieuw boek uit

Vandaag is mijn nieuwe boek On Military Memoirs uitgekomen bij wetenschappelijke uitgeverij Brill. Het gaat over mijn onderzoek naar alle militaire Afghanistan autobiografieën die tot 2010 zijn uitgekomen in vijf verschillende landen: de VS, het VK, Duitsland, Canada en natuurlijk Nederland.

22 augustus 2016: teaser TEDxEde

Binnenkort, op 27 oktober, mag ik op TEDxEde vertellen over over hoe oorlog militairen verandert. Het thema van TEDxEde 2016 is ‘transformatie’ en ik ga niet alleen praten over mijn wetenschappelijke onderzoek naar hoe mensen veranderen als ze terugkeren van een missie, maar ook over hoe dat voor mij was. Hierbij alvast de teaser video van mijn talk.

22 augustus 2016: Herdenking Arnhem

Op 16 september a.s. zal ik in Arnhem niet alleen de Arnhem Model United Nations sessies van de International Youth Conference openen, maar ’s middags ook geïnterviewd worden op de Conferentie Bridge to the Future door Heikelien Verrijn Stuart. In de nieuwsbrief is meer informatie te vinden.

29 mei 2015: E-boeken test Bliyoo succesvol

Al eerder berichtte ik dat Officier in Afghanistan meedeed aan de Bliyoo test: het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland en België. Zeg maar een Netflix of Spotify voor Nederlandse boeken.

De test was zo succesvol dat Bliyoo inmiddels voor iedereen toegankelijk is. Vanaf nu kun je voor 9,95 euro per maand onbeperkt e-boeken lezen.

23 maart 2015: Test abonnement onbeperkt lezen

Bruna organiseert een 8-weekse live-test in het aanbieden van toegang tot e-boeken als abonnement. Zeg maar een Netflix of Spotify voor Nederlandse boeken. Het gaat Bliyoo heten en wordt het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland en België.

Meulenhoff participeert met zo’n 150 boeken van verschillende schrijvers, o.a. Coben, Bomans en Vestdijk. Ook Officier in Afghanistan kan door de 2.200 testers gelezen worden.

oktober 2014: Video Studio Erasmus

Onlangs was ik te gast bij talkshow Studio Erasmus om over mijn proefschriftonderzoek te praten. Niet alleen de vraag waarover militairen schrijven kwam aan bod, maar Geert Maarse was ook erg nieuwsgierig naar wat er allemaal af te lezen is aan een uniform en wat zo’n militair nou vindt van het verbod om op straat een uniform te dragen. Op YouTube is het hele interview te zien.

14 oktober 2014: Studio Erasmus

De maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit, Studio Erasmus, gaat op 14 oktober o.a. in op de vraag waarom militairen boeken schrijven. Ik zal een van de gasten zijn. Andere onderwerpen zijn ebola en de biologische klok. De opnames vinden plaats in de Rotterdamse Schouwburg van 20:30 tot 21:45 en kaarten zijn gratis verkrijgbaar via Studio Erasmus. De uitzending is live via het web te volgen en na afloop te bekijken.

11 september 2014: Proefschriftverdediging

Op 11 september 2014 vond mijn proefschriftverdediging plaats op de Erasmus Universiteit. Het onderwerp is, hoe kan het ook anders, militaire autobiografieën. De belangrijkste conclusies staan in dit persbericht en het hele proefschrift is gratis digitaal beschikbaar. Het Nederlandstalige lekenpraatje met de 15 minuten samenvatting van de resultaten is op YouTube terug te zien.

1 april 2014: Recensie Carre

Carré, het blad van de Nederlandse Officieren Vereniging heeft een lovende recensie geschreven over Officier in Afghanistan. De recensent heeft het boek “in één adem uitgelezen” en noemt het “een ‘must’ voor iedereen die op een internationale missie gaat” en zijn of haar achterban.

19 november 2013: Gastcolomn Schrijven Online

Hoe kom je aan een uitgever? is de titel van mijn gastcolumn op Schrijven Online in de week van 19 november 2013.

5 november 2013: Origineel Sinterklaas- en kerstcadeau

Op zoek naar een origineel Sinterklaas- of kerstcadeau? Wat dacht u van een door de schrijver gesigneerd boek? Officier in Afghanistan is een uniek cadeau voor iedere krantenlezer, voor vrouwen die van humor houden en willen weten hoe andere vrouwen in rare omstandigheden leven, voor iedereen die in een bureaucratische of internationale organisatie werkt en natuurlijk voor iedereen die bij Defensie werkt, wil werken of mensen kent die er werken. Kortom: een cadeautje dat (bijna) altijd goed valt! Een gesigneerd exemplaar met persoonlijke tekst is hier te bestellen.

1 oktober 2013: Women at the Top TU Delft 8-10

Op dinsdagmiddag wordt ik op de TU Delft geïnterviewd door Studium Generale in het kader van de Women at the Top lezingen. Entree is gratis, inclusief lunch. Meer info op de Facebook pagina van Studium Generale TU Delft.

7 september 2013: Symposium militaire memoires 26-9

Op donderdagmiddag 26 september 2013 houdt het Veteraneninstituut in Doorn een symposium getiteld “Veteran Authors and Research on Military Memoirs”. Hoofdgast is Karl Marlantes, de schrijver van de bestseller Matterhorn. Ik zal op dit symposium van 13:40 tot 14:10 uur de belangrijkste resultaten van mijn proefschrift over internationale schrijvende militairen presenteren. Het symposium is van 12:30 tot 18:00 uur (inclusief borrel) en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan nog tot 17 september via info@veteraneninstituut.nl of 0343-474150. Meer informatie is te vinden in mijn blog.

11 augustus 2013: Veteranenboekenmiddag is 1-9

Op zondag 1 september 2013 wordt, wegens succes, voor de tweede keer een veteranenboekenmiddag gehouden in  Boekenmuseum Meermanno in Den Haag. Ik ben een van de sprekers, van 15:40-15:50 uur.

4 augustus 2013: Bij Echte Jannen op Radio 1 te gast

A.s. zondagnacht (4 augustus) ben ik van 0:00 tot 01:15 uur (dus van zondag op maandag) live te gast bij Echte Jannen van PowNed op Radio 1.

28 juni 2013: Veteranendag in Kunsttent Malieveld

Op veteranendag (zaterdag 29 juni) ben ik van ongeveer 10 tot 15:00 uur in de Kunsttent op het Malieveld in Den Haag. Kom ook langs voor een praatje of het laten signeren van je boek.

14 juni 2013: Prijswinnaars bekend

De winnaars van de Meulenhoffprijsvraag zijn bekend. Sander de Boer, Helma Koot en Jos Alberts wisten allemaal het juiste antwoord op de vraag over welk Afghaans hoofdkwartier ik schrijf in Officier in Afghanistan. Dat was niet het Rode Kruis, niet Artsen zonder Grenzen, maar het was de NAVO. Alle drie de winnaars hebben inmiddels een gesigneerd exemplaar toegestuurd gekregen. Gefeliciteerd!

11 juni 2013: YouTube kanaal

De originele foto’s uit Afghanistan zien terwijl de tekst wordt voorgelezen door mij? Het kan, op mijn YouTube kanaal: met onder andere beelden van de dirt strip van Qal’eh-ye Now en van de bunker op het hoofdkwartier.

12 mei 2013: Sprekersbureaus

Ik ben sinds kort te boeken voor lezingen via sprekersbureau ZijSpreekt. Meer informatie is te vinden op mijn lezingenpagina.

2 mei 2013: Dodenherdenkingslezing

Op 4 mei geef ik de dodenherdenkingslezing in de Grote Kerk van Naarden. Het Naarder Nieuws heeft de speech alvast gelezen en doet een voorbespreking onder de titel: “Waarom een autorit in Kabul iets zegt over onze vrijheid”.

29 april 2013: E-boek in mei voor maar 5,99 euro

In de maand mei is Officier in Afghanistan het Boek van de Maand bij e-boekensite bubobooks.com en kost slechts 5,99 euro. Een goed moment om ‘m lekker goedkoop voor de zomervakantie op de e-reader te zetten!

24 maart 2013: KNVOL lezingen

De afgelopen weken heb ik lezingen geven bij een aantal regio’s van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht (KNOVL). Twee regio’s hebben een verslag van de lezing op hun website gezet: Deelen en Soesterberg. Let vooral op de dank-u-wel-voor-de-lezing foto in Deelen: ik begin de kunst van het lang genoeg handenschudden om de fotograaf een foto te laten maken, onder de knie te krijgen. Alleen jammer van die pink.

15 november 2012: Gesigneerde exemplaren bestellen

Het is nu ook mogelijk om een persoonlijk gesigneerd exemplaar van mijn boeken te bestellen: een leuke cadeauoptie voor een verjaardag, sinterklaas of de kerstdagen. Signeren is gratis, u betaalt naast de normale boekenprijs alleen de verzendkosten van €3,25.

19 juni 2012: English translations

An English translation of an except from the chapter Mad dogs and Englishmen is now available on the website and as a pdf file. So is the entire chapter De Engelse kolonel, which is called Colonel Blimp in the English translation. It can be read on the website and also be downloaded as a pdf.

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën