Ik kom graag langs bij bedrijven, scholen en leesclubs om over mijn boek, mijn uitzendervaring of leidinggeven bij Defensie te praten. Ik ben te boeken via Sprekersbureau ZijSpreekt:

ZijSpreekt

Vanuit Frisse Blikken hebben wij Esmeralda gevraagd te spreken op het Topvrouwendiner over identiteit. Esmeralda gaf ons, middels een fijne combinatie van humor en inspiratie, een kijkje in haar veelzijdige identiteit. Esmeralda heeft een op maat gemaakte speech voor ons geschreven die goed aansloot bij de wensen en verwachtingen. Wij hebben dan ook erg genoten van de prettige samenwerking en het uiteindelijke resultaat. Judith van de Goor, Frisse Blikken.

 

Esmeralda Kleinreesink gaf een interessante en goede performance als spreker! Veel complimenten gehoord naar aanleiding van haar lezing m.b.t. de responsieve overheid en de zoektocht hiernaar. Mede door haar is de conferentie een succes geworden. Sandra Broos – Van Wijk, projectleider sociale veerkracht, provincie Noord-Brabant.

 

Over “Spreken als een TEDx spreker”:
  • Rete interessant en een hoop van opgestoken. Brigade-generaal bd Hans Damen, Logistiek Guru 2018.
  • Toen wij Esmeralda boekte voor onze masterclass had ik hoge verwachtingen. Wij hoorden via via dat Esmeralda meerdere groepen zeer enthousiast had gemaakt met haar verhaal en manier van omgaan met een groep. Wij boekte haar met name gericht op het doel van ons project voor de deelnemers, namelijk het leren hoe je op een kundige en enthousiaste manier een presentatie kan geven waarbij je het publiek echt weet te pakken! Dit is Esmeralda meer dan gelukt, haar manier van omgaan met de groep en haar ontwapende karakter zorgde voor een enthousiaste groep die zeer leergierig was. Het was niet alleen leuk voor de jongeren maar ook zeer leerzaam! Iedereen gaf achteraf aan er enorm veel van geleerd te hebben en weer op een hele andere manier tegen presenteren aan te kijken. Al met al een groot succes! Ryan Groot Kormelink, projectleider Tech Activators, CNV Jongeren.
Luitenant-kolonel dr. Esmeralda Kleinreesink is een verhalenverteller. Haar kracht is dat ze abstracte onderwerpen als internationale samenwerking, verandermanagement, leiderschap, klantgerichtheid en gender weet te koppelen aan praktijkervaringen uit een herkenbare, maar andere wereld: die van Defensie. Spannende, grappige, maar altijd waargebeurde verhalen die je bijblijven en laten nadenken over hoe zaken in je eigen organisatie werken.

 

Over hoe je leiding geeft aan tijdelijke teams met mensen uit allerlei verschillende landen (Italianen, Engelsen, Hongaren) bijvoorbeeld, hoe je communiceert met mensen die zo weinig Engels spreken dat ze geen idee hebben dat een ‘desktop’ en een ‘workstation’ hetzelfde is als een ‘computer’ of hoe je onderhandelt met mensen die helemaal niet willen samenwerken, ondanks dat het van hun politieke leiding moet.

 

Over echte dilemma’s uit de praktijk: je kunt of de minister met haar gezelschap vervoeren (wat de hoogste baas heel belangrijk vindt), of een groep automatiseerders die een missiekritische reparatie moeten uitvoeren. Wat kies je, waarom, en hoe leg je je keuze zo uit dat het geaccepteerd wordt? Hoe vind je in een internationale werkomgeving een balans tussen flexibiliteit en je eigen waarden en normen? Dat zijn het soort praktijkverhalen waar Esmeralda Kleinreesink over kan vertellen. Verhalen die blijven hangen.

 

Esmeralda heeft na een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en een beëdiging als tolk/vertaler Engels eerst een aantal jaren als organisatieadviseur en projectleider in de automatisering gewerkt voor ze officier bij de Koninklijke Luchtmacht werd.  In 2014 is zij op de Erasmus Universiteit gepromoveerd op een proefschrift over internationale militaire autobiografieën. In 2017 won de handelseditie van dit proefschrift de Caforio Award. Op dit moment is zij projectleider Veteranen bij het ministerie van Defensie.

 

Esmeralda kan o.a. lezingen verzorgen over de volgende onderwerpen:

• Presenteren voor (ver)gevorderden (Spreken als een TEDx spreker)
• Internationale samenwerking in de praktijk
• Officier in Afghanistan
• Leiderschap
• Militaire schrijvers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën