Ik kom graag langs bij bedrijven, scholen en leesclubs om over mijn boek, mijn uitzendervaring of leidinggeven bij Defensie te praten. Ik ben te boeken via Sprekersbureau ZijSpreekt:

ZijSpreekt

Luitenant-kolonel dr. Esmeralda Kleinreesink is een verhalenverteller. Haar kracht is dat ze abstracte onderwerpen als internationale samenwerking, verandermanagement, leiderschap, klantgerichtheid en gender weet te koppelen aan praktijkervaringen uit een herkenbare, maar andere wereld: die van Defensie. Spannende, grappige, maar altijd waargebeurde verhalen die je bijblijven en laten nadenken over hoe zaken in je eigen organisatie werken.

 

Over hoe je leiding geeft aan tijdelijke teams met mensen uit allerlei verschillende landen (Italianen, Engelsen, Hongaren) bijvoorbeeld, hoe je communiceert met mensen die zo weinig Engels spreken dat ze geen idee hebben dat een ‘desktop’ en een ‘workstation’ hetzelfde is als een ‘computer’ of hoe je onderhandelt met mensen die helemaal niet willen samenwerken, ondanks dat het van hun politieke leiding moet.

 

Over echte dilemma’s uit de praktijk: je kunt of de minister met haar gezelschap vervoeren (wat de hoogste baas heel belangrijk vindt), of een groep automatiseerders die een missiekritische reparatie moeten uitvoeren. Wat kies je, waarom, en hoe leg je je keuze zo uit dat het geaccepteerd wordt? Hoe vind je in een internationale werkomgeving een balans tussen flexibiliteit en je eigen waarden en normen? Dat zijn het soort praktijkverhalen waar Esmeralda Kleinreesink over kan vertellen. Verhalen die blijven hangen.

 

Esmeralda heeft na een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en een beëdiging als tolk/vertaler Engels eerst een aantal jaren als organisatieadviseur en projectleider in de automatisering gewerkt voor ze officier bij de Koninklijke Luchtmacht werd.  In 2014 is zij op de Erasmus Universiteit gepromoveerd op een proefschrift over internationale militaire autobiografieën. In 2017 won de handelseditie van dit proefschrift de Caforio Award. Op dit moment is zij projectleider Veteranen bij het ministerie van Defensie.

 

Esmeralda kan o.a. lezingen verzorgen over de volgende onderwerpen:

• Officier in Afghanistan
• Internationale samenwerking in de praktijk
• Presenteren voor (ver)gevorderden (een kijkje achter de schermen bij TEDx)
• Leiderschap
• Militaire schrijvers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën