Een auteur die met een afslankboek enkele dagen op de Huishoudbeurs stond, bekende aan Intermediair nauwelijks boeken te hebben verkocht tijdens de signeersessie. Vijf waren het er, geloof ik. Vreselijk lijkt me dat. Het is niet het enige horrorverhaal dat ik gehoord heb over auteurs die bij signeersessies zielig alleen in een hoekje wachten op klanten die niet of nauwelijks komen.

Horrorscenario

Aanstaande zondag ben ik aan de beurt voor mijn eerste signeersessie. Om een dergelijk horrorscenario te voorkomen, hebben de promotiedame van Gianotten Selexyz en ik een strategie bedacht die zo leuk is dat klanten vanzelf de winkel in gaan komen om Officier in Afghanistan te laten signeren, hopen we.

Foto’s, voorlezen en signeren

De Selexyz in winkelcentrum De Barones in Breda is een prachtige open winkel, met veel glas. We gaan het winkelend publiek dus eerste met beelden binnenlokken: foto’s van Afghanistan. Die beelden worden ondersteund met geluid: ik ga teksten voorlezen uit mijn boek die gebaseerd zijn op de foto’s, iets wat ik als voice-over natuurlijk erg leuk vind om te doen. Het publiek kan gaan zitten op een paar stoelen, maar de drukke winkelaar kan ook blijven staan. Voor diezelfde drukke winkelaar houden we de voorleessessies kort: maximaal 15 minuten, om daarna direct over te gaan op het signeren van boeken.

Sprookje

Mij klinkt het als een enorm leuk concept in de oren. Ik hoop dan ook, net als tijdens de boekpresentatie, met een lamme hand van het signeren weg te kunnen gaan. Dus: mocht u koopzondag 3 juni tussen 14:30 en 16:00 uur iets leuks willen doen in Breda, kom dan langs bij Gianotten Selexyz in winkelcentrum De Barones. Het wordt een signeersessie als een sprookje!

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën