Esmeralda KleinreesinkMilitair werk

Ik ben luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht. Een van de grote voordelen van militair zijn, vind ik dat je elke twee tot drie jaar een compleet andere baan kunt hebben. Zo ben ik de afgelopen jaren programmaleider Veteranenstatistiek, universitair docent, plaatsvervangend chef kabinet van de hoogste militair van Nederland geweest en hoofd luchttransport van de NAVO.

Mijn huidige baan is projectleider Veteranen bij het ministerie van Defensie.

 

 

WetenschapPromotie Kleinreesink web

Als universitair docent heb ik naast lesgeven op het gebied van bedrijfskunde ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar militaire Afghanistan memoires. Dit onderzoek heeft de Caforio Award gewonnen. De academische publicaties zijn terug te vinden op mijn SelectedWorks website.

 

 

Comedian/Voice-over/Tolk

Ik ben mijn hele leven al dol geweest op lezen. Veel van mijn vrije tijd gaat dan ook op aan dingen die met taal te maken hebben. Zo ben ik stand-up comedian. Mijn comedy gaat over hoe het is om militair te zijn in de burgermaatschappij.

Ik heb niet alleen bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, maar ook tolk/vertaler Engels en zo kunt u mij af en toe bij congressen en rechtbanken aantreffen als simultaantolk. Tevens heb ik aan de UCLA (de universiteit van Hollywood) een opleiding tot televisiescenarioschrijver gevolgd.

Ik heb ook de voice-overopleiding in Leiden gevolgd en hou ervan luisterboeken in te spreken. In 2010  heb ik de luisterboekversie van Anita Amirrezvani’s bestseller Dochter van Isfahan ingesproken.

Esmeralda Kleinreesink roleplayingRoleplaying

Verder heb ik een hobby die ik elke schrijver aan kan raden: roleplaying. In het kort gezegd: je kruipt in de huid van een character en in de loop van een avond improviseer je samen met een paar anderen, onder leiding van een game master (en een tienkantige dobbelsteen die de factor geluk vertegenwoordigt) een heel scenario. Een fantastische manier om niet alleen een leuke avond te hebben, maar ook als schrijver te leren om je in allerlei karakters te verplaatsen. Ik speel in het Dark Dungeon systeem, waarvoor ik ook de Engelstalige handleiding heb geredigeerd.

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën