Esmeralda KleinreesinkUniversitair docent

Ik ben luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht. Een van de grote voordelen van militair zijn, vind ik dat je elke twee tot drie jaar een compleet andere baan kunt hebben. Zo ben ik de afgelopen jaren plaatsvervangend chef kabinet van de hoogste militair van Nederland geweest, hoofd luchttransport van de NAVO en accountmanger defensie research & development.

Mijn huidige baan is universitair docent defensie economie bij de Nederlandse Defensie Academie. Daar geef ik vakken als Bestuurlijke Informatievoorziening & Administratieve Organisatie en Accounting, Control & Economics.

Proefschrift

Universitair docent zal de eerste functie zijn die ik vijf jaar doe. Ik werk namelijk aan een proefschrift over boeken die militairen uit vijf verschillende landen schrijven over hun uitzendervaringen. Een publicatie van de eerste resultaten van dit onderzoek kunt u vinden in het boek Mission Uruzgan (2012) en op mijn SelectedWorks website.

Esmeralda Kleinreesink voice-overSchrijver/Voice-over/Tolk

Ik ben mijn hele leven al dol geweest op lezen. Veel van mijn vrije tijd gaat dan ook op aan dingen die met taal te maken hebben. Ik heb niet alleen bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, maar ook tolk/vertaler Engels en zo kunt u mij af en toe bij congressen en rechtbanken aantreffen als simultaantolk. Tevens heb ik aan de UCLA (de universiteit van Hollywood) een opleiding tot televisiescenarioschrijver gevolgd.

Ik heb ook de voice-overopleiding in Leiden gevolgd en hou ervan luisterboeken in te spreken. In 2010  heb ik de luisterboekversie van Anita Amirrezvani’s bestseller Dochter van Isfahan ingesproken. De foto hiernaast is gemaakt tijdens een opnamesessie voor dit boek. Mijn stem is te beluisteren en te boeken op Stemmenweb.nl.

Esmeralda Kleinreesink roleplayingRoleplaying

Verder heb ik een hobby die ik elke schrijver aan kan raden: roleplaying. In het kort gezegd: je kruipt in de huid van een character en in de loop van een avond improviseer je samen met een paar anderen, onder leiding van een game master (en een tienkantige dobbelsteen die de factor geluk vertegenwoordigt) een heel scenario. Een fantastische manier om niet alleen een leuke avond te hebben, maar ook als schrijver te leren om je in allerlei karakters te verplaatsen. Ik speel in het Dark Dungeon systeem, waarvoor ik ook de Engelstalige handleiding heb geredigeerd.

Ballet

Maar niet al mijn hobby’s hebben te maken met schrijven. Ik ben, zoals de meeste militairen, ook gek op sporten. Ik sport zo’n zes tot acht uur per week, waaronder drie keer per week klassiek balletles. Ik doe de Cecchetti opleiding en ben momenteel aan het trainen voor het Advanced 1 examen. Toen ik 17 was, was de vraag of het balletacademie zou worden of militaire academie. Het is militaire academie geworden en toen ik een jaar of 30 was heb ik het klassiek ballet opnieuw opgepakt.

 

Bestel een gesigneerd exemplaar

Archief

Categorieën