logo omroep venrayOm half tien vanochtend belt radio-interviewer Boudewijn de Hen op. “Hallo Esmeralda, leuk je weer aan de telefoon te hebben,” zegt hij.

We hebben gisteren ook al even gesproken over wat de bedoeling van het interview voor Horizon van Omroep Venray is. Een van de uitkomsten van dat gesprek was dat het fijn zou zijn als ik via een vast toestel gebeld kon worden. Daarom zit ik nu, op mijn onderzoeksdag, op de kamer van een collega van de KMA bibliotheek met een aankondiging op de deur “Niet storen. Radio-opname aan de gang”.

“We gaan nu de opname maken voor de uitzending over twee weken, van 27 juni om 18:00 uur. Ik ga je dus zo meteen begroeten met een ‘goedenavond’ en ik ga je aanspreken met ‘u’.”
Hij telt terug van 3 naar 1. “En zojuist hoorde u de Gipsy Kings. We gaan nu praten met mevrouw Kleinreesink, de schrijfster van Officier in Afghanistan. Goedenavond mevrouw Kleinreesink.”

“Goedenavond,” antwoord ik om 09:41 uur.

Altijd leuk, zo’n kijkje achter de schermen van de radio. Niets is wat het lijkt. Het is net Defensie.

Het radio-interview is op 27 juni als derde item tussen 18:00 en 19:00 uur live te beluisteren op de website van Omroep Venray.

Voor mensen die een kijkje achter de schermen van Defensie willen nemen is het boek Officier in Afghanistan. Achter de schermen van onze militaire missie wellicht een aanrader.

One Response to Achter de schermen bij de radio

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën