“Mezelf op camera terugzien, vind ik vreselijk”. Dat hoor ik heel vaak van cliënten. Ik heb er zelf meestal niet zo’n last van, maar deze week ging mijn inlevingsvermogen met sprongen omhoog. Het reclamefilmpje van mijn AOV-verzekeraar, SamSamKring, waarin ik meespeel, is namelijk uitgenomen. Super leuk filmpje geworden. Mooi concept: 8 zinnen, uitgesproken door 8 echte klanten.

Maar oh, wat kijk ik kritisch naar mijn eigen optreden. Dan gaat het niet om hoe ik eruit zie. Ja, ik kijk wel erg serieus in de camera. Maar laten we eerlijk zijn: dat pas ook bij mijn zin (“Een gegarandeerd inkomen als je ziek wordt”). En dat het door de belichting lijkt alsof er haar in mijn gezicht zit, maakt me ook niet zoveel uit. Ik heb nou eenmaal geen strakgesprayd Beatrix kapsel.

Echter mijn uitspraak “als je siek wordt” vind ik gruwelijk. Als professioneel voice-over schaam ik mij diep. Mijn Achterhoekse roots heb je bij mij nooit teruggehoord en dat 20 jaar in Amsterdam dit soort diepe sporen heeft achtergelaten is nieuw voor mij. Brrrr.

Ben ik de enige die dit gruwelijk vindt? Wat vind jij van accenten in reclames en het zakenleven? Hoor je liever een accent of prefereer je ook ABN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel een gesigneerd exemplaar
Archief
Categorieën